Langlopende evenementen

Expo's / lezing

17 sep - 21 dec 2024

08:30 - 21:30

Langlopende evenementen en exposities

ZSV in De Bieb in Zaandam
t/m 29 september 2024
75 jaar Zaanse Studenten Vereniging (ZSV)

Laat je verrassen door een fascinerende verzameling van voorwerpen die de verhalen en avonturen van 75 jaar Zaanse Studenten Vereniging (ZSV) tot leven brengen. Van oude foto’s en documenten tot bijzondere souvenirs, deze tentoonstelling is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in (de geschiedenis van) het studentenleven in de Zaanstreek.

Marijke Habernickel in Poelboerderij Wormer
t/m 9 oktober 2024
Spelen met kleuren, vormen en materialen

In Bezoekerscentrum de Poelboerderij is een tentoonstelling met werk van Marijke Habernickel – oprichtster van de Saense School voor Beeldende Kunst – te bezoeken. De werken op deze tentoonstelling zijn gemaakt met o.a. aquarel, acryl, inkten, olieverf en onderwatertechniek op geschept papier. De werken zijn niet alleen te bezichtigen, maar ook te koop.

Expositie in De Cacaoboom Zaandijk
t/m 19 oktober 2024
Ruud Kolijn van jongeman tot heden

Ruud Kolijn (81) heeft van jongs af aan getekend en geschilderd. Na een werkzaam leven als aannemer stopte hij als 75-jarige met werken. De geëxposeerde werken dateren van de tijd dat hij een jongeman was tot en met het heden. Variërend van kleurpotloden tot pentekeningen en acrylschilderijen, geeft het een mooi beeld van zijn ontwikkeling op het artistieke vlak.

Foto’s in het Honig Breethuis Zaandijk
t/m 3 november 2024
In the picture: voor de lens van H. Sanders & Co

Een reeks foto’s van de kapitale woonhuizen aan de Lagedijk in Zaandijk toen er nog wegsloot liep tussen de huizenrijen aan weerszijden. De foto’s zijn in ca. 1905 gemaakt door een fotograaf van de Amsterdamse vestiging van ‘het zo gunstig bekende photografisch atelier’ H. Sanders & Co uit Groningen. De expositie is te bezichtigen op vrijdag t/m zondag.

Natuurlijk Natuur bij Staphorsius Westzaan
t/m 21 december 2024
Een hommage aan de grootse schoonheid van flora en fauna

De dertiende editie van deze jaarlijks terugkerende tentoonstelling bij galerie Staphorsius. Een (verkoop)tentoonstelling van beelden, tekeningen en schilderijen met het thema Natuur. Het gevarieerde aanbod van kunstwerken is van de hand van (inter)nationaal bekende kunstenaars, die toonaangevend zijn op dit gebied. Zo is er werk te zien van de Duitse kunstschilder Bernd Hanrath, bronzen beelden van beeldhouwer en bioloog Arno Goossens en schilderijen van Paul Jansen.

Gerelateerde evenementen

Bekijk de volledige agenda